Проблеми при плащането с ДСК карти

Проблем с плащането?

Една от най-често срещаните причини при заплащането на семестриалната такса, освен недостатъчна картова наличност може да се окаже, т.н. 3-D парола. Това е кодът, който банка ДСК изпраща чрез SMS на посоченият мобилен номер в електронното банкиране на картодържателя.

Какво представлява?

В съответствие с програмите за сигурност на Mastercard и VISA, Банка ДСК въведе за своите картодържатели 3-D парола – SecureCode за карти с логото на Mastercard и Verified by Visa password (VbV password) за карти с логото на Visa. Паролата служи за допълнителна идентификация на картодържателя при Интернет разплащания. Въвеждането на паролата е задължително, когато търговецът е включен в програмите за сигурност. Паролата е еднократна и е валидна за конкретна транзакция с банкова карта в Интернет. Важно е да знаете, че с Вашата карта ще можете да извършвате онлайн плащания и при търговци, които още не използват системите за сигурност Verified by Visa и Mastercard SecureCode.

Колко ще струва?

Регистрирането на средство за получаване, както и използването на еднократна 3-D парола за Verified by Visa и Mastercard SecureCode е безплатно за картодържателите на Банка ДСК.

Вашите предимства:

  • По-голяма сигурност при плащания в Интернет чрез допълнителната идентификация;
  • Плащането може да се осъществи само след въвеждане на правилна парола;
  • Имате предимство в случай на оспорване на интернет транзакция, за която има съмнение, че е извършена неправомерно.

Какво трябва да направя?

Ако имате заявено средство за подписване на преводи чрез интернет банкирането на Банка ДСК, можете сами да регистрирате мобилен телефон или тоукън устройство за получаване на еднократна 3-D парола чрез ДСК Директ.

Ако нямате заявено средство за подписване на преводи чрез ДСК Директ, е необходимо да посетите клон на Банка ДСК, за да регистрирате средство за получаване на еднократна 3-D парола - мобилен номер или тоукън устройство.


Как да се свържа с банката?


Национален телефон: 0700 10 375 / *2375